Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Manapság...

2010.10.10. 19:10

Elég sokat gondolkoztam mostanában, mit mindig. Arra az elhatározásra jutottam, hogy az életnek alapvetően semmi értelme, de ha már itt vagyunk, próbálljunk meg legalább a lehetőségeinkel élni, és a jelenlegi élethez alkalmazkodni.

Sokan azt hiszik, hittem én is, hogy az élet valami szubjektív, felfoghatatlan valami, tele elérhetetlen álmokkal, holott az csak annyi amennyinek csak gondoljuk. Mint a csillagász, aki nem képes elgogadni, felfogni, hogy a világűr végtelen... hát szabályokat kreál magának, határokkal és másik dimenziókkal, mert az emberi agy nem képes beletörődni a rendszertelenségbe. Talán a boldogságot is csak azért ültették belénk, hogy gyötörjön bennünket, hisz soha elnem érjük. Észre sem vesszük, ha boldogok vagyunk, mohón mindig többre vágyunk, irigyeljük azt akinek több van, de nem foglalkozunk azzal, akinek kevesebb. Néha a kevesebb több... így lesznek gazdagok a szegények, s szegények a gazdagok. Ha az emberek között közvélemény kutatást végeznénk, hogy boldogok-e, szerintem a 80% azt felelné, hogy nem, 10% igen (bár nincs rá okuk)... a maradék 10% meg úgy hülye ahogy van.

Most próbállok úgy élni, és cselekedni, ahogy a fentiekben írtam. Hosszútávon szeretnék a festészettel foglalkozni, hisz ehhez van tehetségem, ehhez értek. Ez viszont nem ilyen egyszerű... alkalmazkodnom is kell, a festészet nem olcsó hobbi, áldozatokat kell hoznom, hogy csinálhassam. Ahhoz, hogy fejlődjek fel kell költöznöm Pestre, hisz itthon nincsenek meg az adott feltételek. Nem tudok kiállításra járni, tanúlni, kevés a benyomás ami inspirálna. Mocskos anyagiak, de sajnos fent kell tartanom magam, fizetni az albérletet... stb, nincsenek nagyra törő álmaim, de ehhez magasabb fizetés kellene.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pontus.blog.hu/api/trackback/id/tr182361032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vadmeggymag hadnagy 2010.10.11. 08:56:08

Szia!

Nem szólhatok bele, mert ez a te életed, és nekem az a meglátásom, hogy még egy bölcs szavait sem szabad elfogadni, csak amikor az már saját meggyőződéssé érett bennünk. A külvilág vélt elvárásainak való megfelelés vágya pedig félrevezet. Azonban én neked inkább olyan munkát javasolnék, ami leköti azt a figyelmet, amit arra fordítasz, hogy az egymásnak ellentmondó érzetek szájába add a szavakat, hogy azok megtöltve elmédet véget nem érő harcukat vívják benned.
Mi van a minőségellenőri állással?
Az sem lenne baj, ha kezdetben a Tescoban lennél árufeltöltő, mert itt megtanulhatod becsülni a kicsit. Az is nagyon fontos lenne, hogy megtanulj beilleszkedni az egyszerű emberek közé, hogy megtanuld, kihez hogyan kell szólni, hogyan lehet őket kicsalogatni a védőbástyáik mögül. Tudd azonban, hogy csalódni fogsz. Amíg elvárásaid vannak, szükségszerűen csalódni fogsz. Viseld némán és elfogadóan azt amit kapsz, mert úgyis mindig lesz valaki, aki le fog balfaszozni, és ha ebben a szituációban úrrá tudsz lenni magadon, meg tudod őrizni a belső csendedet, és sem mimózaként összehúzódva, elmenekülve, sem pedig "na ki a faszagyerek" módjára visszatámadva nem próbálod meg összetörni ezt a pillanatot, akkor te leszel a világon a legerősebb.
Gondolom, a törekvéseid szalmaláng életűek. Kezdetben hevesen veted bele a dolgokba, de aztán rájössz, hogy igazából ez a munka nem is neked való, te nem ilyen vagy, ezek az emberek nem olyanok mint te, kiröhögnek, hülyeségeket gondolnak, pletykálnak rólad, ez nem is a te helyed...
De ahogy kezded kapisgálni NEM LÉTEZIK A HELY, AMELY A TE HELYED, NEM LÉTEZIK A MUNKA AMELY A TE HIVATÁSOD, NEM LÉTEZIK A BARÁT, AKI TÖKÉLETESEN MEGÉRT ÉS NEM LÉTEZIK A NŐ, A MELY SZÁMODRA RAGYOG KI A TÖBBI KÖZÜL. Ennek megsejtése szüli a bizonytalanságot, a rettegést és a szorongást, a feleslegesség érzetét. De ha ELFOGADOD, ELENGEDED magadban ezeket (Ami úgy néz ki, hogy elengeded egyszer, kétszer, újra és újra, és amikor már az előszeleit is megérzed a szorongató belső szituációknak, már kibontakozásuk előtt megszüntetheted azokat. Csillapodó rezgőmozgás analógiája.), és véreddé iszod a bizonytalanságot, szerető és lágyan támogató testvéred lesz a belső sötétség és a negativitás. Nem futsz többé önmagad elöl, mert AMI ELÖL MENEKÜLNÉL, AZT MINDENHOVÁ MAGADDAL VISZED A SZÍVEDBEN.
Az elégedettséget tudatos, fegyelmezett, erős, de mégis lágy és elfogadó belső törekvéssel lehet egy élet munkájával kialakítani, fenntartani. Ha az életnek van értelme, az éppen ez a tanulás, ami a világ legnehezebb dolga. Sokkal nehezebb, mint egyszer erősnek lenni és kiugrani a tizedikről. Jutalma pedig nincs, csak csend, béke és nyugalom.
Csak úgy magától senki sem fogja becsülni a kicsit, pedig aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli. :)
Tartok tőle, hogy amit te követsz, méginkább fokozza majd lelki kilengéseidet

Idéznék egy részt Kaczvinszky József Kelet világossága című művéből. Róla annyit kell tudni, hogy a múlt század első felében élt, és igazából túl sokat nem lehet róla tudni.
"Az élet tragédiájának belső átéléséből indul ki a yoga gyakorlati útja. Puszta kíváncsiságból senki sem haladhat ezen az úton, mert még az út elejét sem találja meg, aki még nem élte át az élet valamely tragikus krízisét. A meghasonlás, a céltalanságra való ráeszmélés kell, hogy képezze azt a kiindulópontot, amelyen az ember, elfordulva a mulandó külvilágtól, befelé tekint és meglátja azt az irányt, azt a távlatot, mely az örökkévalósággal kapcsolja egybe.
A meghasonlás az önös célok megszűnését, az élettől való elszakadást jelenti. Ez pedig az állandóság megközelítésének alapfeltétele.
A meghasonlásban -természetszerűleg- bennerejlik a halál vágya. Az öngyilkosság azonban éppúgy tévedés, mintha az ember újból önös célokat teremt magának és újra belemerül a külvilág káprázatába. Mert a halált újabb születés követi mindenkor, a születést pedig újabb élet, újabb szenvedés. Megállás nincs az örök körforgásban."

Üdv:
Vadmeggymag hadnagy

Pontus 2010.10.11. 09:44:37

Nagyon emlékeztetnek az írásaid a buddhizmus hitvallására. Nekem már nagyon sokat segített. Kezdem felfogni az életet úgy mint a festészetet. Az első kép nagyon rossz lesz, tele hibákkal, de ha az ember látja őket, tanúl és legközelebb megpróbállja kiküszöbölni őket... így lesznek a művek egyre tökéletesebbek. Az életet is fel lehet így fogni. Minden kudarc lehetőség a tanulásra, a fejlődésre, de csak akkor ha azt megfelelően éljük meg.
Már nem tudom irigyelni azokat az embereket, akiknek a szülei megadnak mindent, autót, házat, pénzt. Nem kell megküzdenie semmiért, és nem ismeri a kudarcot.

Vadmeggymag hadnagy 2010.10.11. 21:34:17

Szeretem a keleti filozófiákat, de nyugi, azért nem osztom állandóan az észt. Nagy ívben kerülne el mindenki.:)

PaldenDölma 2011.01.16. 12:09:35

És hogy vagy mostanság?

kávésdoboz 2012.02.05. 13:23:29

én is kérdezem: mi van Pontussal?

Krisztina Magyar 2014.05.03. 16:46:06

Haló Pontus!!!!!!
jelentkezz!!
süti beállítások módosítása