Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Valentin napra...

2010.02.08. 17:28

Voltál már szerelmes? Bántott meg már olyan, kiről nem hitted volna, hogy megteszi, s a szívedbe szúrt ezer tövist? Érezted már, hogy valaki hiánya teljesen felemészt? Sokan mondják, ne sírj olyan miatt, aki nem érdemli meg, aki viszont megérdemelné, soha nem engedné, hogy sírj; de ezt könnyebb mondani, mint elhinni.

A pszichiáteremmel anno nagyon sokat vitatkoztunk az emberi kapcsolatokról, és az úgynevezett szerelemről. Sokszor volt igazam, talán ez is közrejátszott, hogy a végén feladta a kezelésemet, mondván, az ő szakmai tudása kevés hozzám :) A problémám röviden az, hogy még nem voltm szerelemes, persze ez hihetetlennek tűnik, hisz az ember szíve mindig vágyat érlel, és annak az ember nem tud parancsolni, hisz az egész tudatalatt történik... de el lehet folytani, mint minden más érzést. El lehet folytani, de ez őrűlten gyötrelmes, mikor ordítanál dühödben, csenben maradsz, mikor sírnál, párnád szárazon tartod, s mikor a szíved szeret, az ép ész még akkor is képes kimondani a NEM szót, mikor a vonzalom kölcsönös. "Nem elég a karcsörtetés, néha több bátorság vagyon abban, aki féken tartja dühét, hogy méltóbb ellenségnek tartsa meg magát". Bölcs dolgok ezek, de az embert előbb-utóbb felemészti, akár engem is. Egyre több tünetet diagnosztizálnak az orvosok, már nem csak depressziós vagyok, üldözési mánia, szociális szorongás, téveszmék-halucinációk.

A tény a következő, amit nem a szerelmes regényekből olvastam össze :). Az emberi faj farkasfalka szerű társadalomban él, nem vállaszt örökre társat, nem vagyunk madarak. Könnyen össze lehet hasonlítani egy kissebb emberi csoportot egy farkas falkával. A falka vezetője a domináns hím, a legnagyobb és legerősebb a többi közt, az embereknél a dominanciát már nem csak a fizikai erő jelenti, hanem az intelligencia, a kűlsőségek és a pénz is szerepet játszik. A falkában csak ez a hím párosodhat, hogy a legjobb génállományt vigye tovább. Viszont a falkának van egy alfa nősténye is, és máris van egy tökéletes párunk, alfa hím+alfa nőstény, a lehető legjobb génállomány öröklődik.

Na jó, de mit jelent mindez az embereknél? Mitől érzi magát egy férfi férfinak? Hogy olyan nő van mellette, aki mellett férfinek érezheti magát. Mitől érzi magát egy nő nőnek? Ha egy olyan férfi van mellette, aki mellett nőnek érezheti magát. (Dr. Csernus Imre). Ennyi az egész... szerelem akkor jön létre, ha a nő érzi a férfi dominanciáját (sárm), és a férfit lenyűgözi a nő szépsége és látja a szemében a tüzet. Mindez tudatalatt történik, kölcsönös tisztelet az alapja, és a kapcsolat addig működő képes, amíg a két fél elfogadja egymás dominanciáját, meg van az egyensúly, ami egy kicsit a férfi oldalára dől (patriarhális társadalom).

Bármennyire nehezemre esik, ki kell mondanom... IGEN, létezik szerelem első látásra, tudatalatt minden eldől az első pillanatban, csak később tudatosodik bennünk. Kellene most idéznem a Rómeó és Júliából...de nem teszem meg nektek ezt a szívességet :)

Végszóban csak annyit mondok, ne folytsátok el az érzéseiteket, ha dühösek vagytok ordítsatok, ha szomorúak vagytok, sírjatok, ha szerettek, hát szeressetek nagyon és meglátjátok a világ vissza mosolyog rátok. A boldogság csak akkor valósúlhat meg, ha nem szabtok gátat az érzéseiteknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pontus.blog.hu/api/trackback/id/tr991739753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsííí 2010.02.08. 21:32:28

Voltam... Vagyok... Szar... :(

De ne felejtsd el... Én itt vagyok veled. Mától:)
süti beállítások módosítása